Diksiyon

Türkçeyi Etkili, Doğru Kullanma ve Diksiyon Sertifikalı Çevrim İçi Gelişim Kursu

Kayıt: 23 Ağustos 2021 – 19 Eylül 2021

Başlangıç ve Bitiş: 20 Eylül 2021– 21 Ekim 2021

Program Ders Saati: Toplam 14 Saat, Dersler Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecektir.

Programın Amacı nedir?

Dünyadaki diğer diller gibi Türkçeye de özgü bir standart konuşma dili bulunmaktadır. Bu doğrultuda Türkçenin doğru kullanılmasının önemi; öz güven, doğru zaman ve doğru yerde iletişim kurma, akıcı ve anlaşılır konuşma gibi iş ve günlük hayatın birçok noktasındaki etkisiyle daha iyi anlaşılmaktadır. Programda etkili, akıcı, anlaşılır, uygun Türkçe konuşmanın öğretilmesinin yanı sıra ses tonunun daha etkileyici olması ve etkisini kişiler üzerinde bırakacak düzeyde özgüven aşılaması hedeflenmektedir. Bununla birlikte ses bilimsel açıdan sesleri doğru söylerken beden dilini doğru orantıda kullanma ve topluluklar önünde yapılan konuşmalarda heyecanı kontrol etmenin de öğretilmesi programın amaçları arasında yer almaktadır.

Not: Program ücreti KDV dâhil 350 Türk lirası olup ASBÜ personeli, öğrencisi, eşi, çocukları ve mezunlarına %20 indirim (280 lira) uygulanır.

Tarih ve Saat: 20 Eylül 2021– 21 Ekim 2021 arasında dersler hafta içi Salı ve Perşembe günleri saat 18:00 ile 20:00 arasında gerçekleşecektir.

KAYIT

ASBÜ TÖMER’in resmî web sayfasında (https://tomer.asbu.edu.tr), yer alan “Kayıt” sekmesinden “Türkçeyi Etkili ve Doğru Kullanma Kursu Kaydı” seçeneğine tıklayarak veya buradan Başvuru Formunu doldurarak kaydınızı yapabilirsiniz. Sorularınız için tomer@asbu.edu.tr e-posta adresimiz aracılığıyla bize ulaşabilirsiniz. Ön kaydı kabul edilen adaylara e-posta yoluyla dönüş yapılacak ve kaydın kesinleşmesi için aşağıda verilen hesaba adayın kayıt ücretini yatırması istenecektir.

Hesap Adı:

TR Hesap Adı: Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi

IBAN No: TR56 0001 2009 4110 0044 0000 27

Not: Açıklama kısmına “Diksiyon Programı + Kursiyerin adı ve soyadını + T. C. kimlik numarasını” yazınız. Taksitle ya da kredi kartıyla ödeme yapılamamaktadır.