Türkçe Hazırlık Kursu İzlencesi

Ders Materyali

• Yunus Emre Enstitüsü Yedi İklim Türkçe Öğretim Seti (A1-C1)
  • Uzaktan Türkçe Öğretim Portali

Ara Sınav

• Ders kitabının her dört ünitesinin sonunda dört beceriden yapılacak sınav. Kur geçme notuna tesiri %40’tır.

Kur Sınav

• Ders kitabının sekiz ünitesinin (tamamının) sonunda yapılacak ve öğrencinin üst kura geçip geçmeyeceğinin kararlaştırılacağı sınavdır. Kur geçme notuna tesiri %60’dır.

Ek Ders Materyalleri

• Eğitici tarafından hazırlanıp öğrencilere verilecek etkinlikler
  • Koordinatörlük tarafından hazırlanıp öğrencilere verilecek etkinlikler
  • Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan ek ders materyalleri

Konuşma Kulübü

• Ders saati dışında haftada üç saati geçmeyecek kadar bir eğitici eşliğinde C1 seviyesine kadar konuşma becerisini geliştirmeye yönelik düzenlenecek program.

Kur İçi Değerlendirme Toplantısı

• Eğitimci ve yöneticilerin öğretim sürecinde boyunca eğitim girdileri ve çıktılarını değerlendirmek üzere düzenlediği rutin toplantılardır.

Kur Sonu Değerlendirme Toplantısı

• Eğitimci ve yöneticilerin kur sonunda eğitim girdileri ve çıktılarını değerlendirmek üzere düzenlediği rutin toplantılardır.

Ders Takibi

• Türkçe hazırlık koordinatörü tarafından düzenli olarak değerlendirme amaçları derslerin izlenmesidir.