Kayıt: 15 Ağustos 2022-09 Ekim 2022

Başlangıç ve Bitiş: 10 Ekim-28 Ekim 2022

Program Ders Saati: Toplam 50 Saat (36 Saat Teorik, 14 Saat Uygulama), Dersler Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecektir.

Devam Zorunluluğu: Program sonundaki sertifika sınavına girebilmek için derslerin %80’ine devam zorunluluğu bulunmaktadır.

• Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarına 1 kişilik ücretsiz eğitim kontenjanı ayrılmıştır.

Programın Amacı nedir?

Türkçe son yıllara artan bir şekilde gerek ikinci dil gerekse de yabancı dil olarak büyük ilgi görmektedir. Buna karşın yabancılara Türkçe öğretmek üzere yetişmiş öğretici sayısı oldukça azdır. Buna binaen programın amacı, katılımcıların yabancılara Türkçe öğretimi disiplinine ilişkin bilgi ve becerisini artırmaktır. Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı’nın içeriğine uygun şekilde alan uzmanları tarafından verilecek seminerlerle katılımcıların mesleki gelişimleri desteklenecektir.

Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifikası Ne İşe Yarar?

Bu sertifika;

Hâlihazırda pek çok kurum tarafından yürütülen projelerde yabancılara Türkçe öğretimine yönelik bir istihdam fırsatında size öncelik sağlar,

Lisansüstü eğitim başvurularında adayın kendini farklı disiplinlerde geliştirdiğini belgeler,

Üniversiteler tarafından Türkçe Öğretim Merkezlerine (TÖMER) verilen akademik kadro ilanlarında sertifika şartı varsa ilan şartını sağlamanıza yardımcı olur.

Not: Program ücreti KDV dâhil 1.000 Türk Lirası olup ASBÜ personeli, öğrencisi, eşi, çocukları ve mezunlarına %20 indirim (800 Lira) uygulanır.

Teorik Dersler: Teorik dersler alan uzmanlarının vereceği seminerlerden oluşur. Söz konusu seminer içeriklerinden program sonuna çevrim içi bir test sınavı yapılır. Adayların bu sınavdan en az 70 alarak başarılı olması beklenir.

Uygulama Dersleri: Uygulama derslerini ders izleme, materyal hazırlama ve ders anlatımı şeklinde gerçekleşir. Adayların bu materyal hazırlama ve ders anlatımından başarılı olması beklenir ve bu dersler programda seminer veren öğretim elemanlarının moderatörlüğünde yürütülür.

Belgelendirmek kaydıyla yabancılara Türkçe öğretimi alanında ders verme tecrübesine sahip olanlar uygulama derslerinden muaf sayılır.

Tarih ve Saat: 10 Ekim - 28 Ekim 2022 arasında dersler hafta içi akşamları saat 18.00 ila 21.15 arasında gerçekleşecektir.

Seminerler

• Yabancılara Türkçe Öğretiminde Ders Materyali Geliştirme
  • Uygulama 3 Saat

KAYIT

ASBÜ TÖMER’in resmî web sayfasında (https://tomer.asbu.edu.tr), yer alan “Kayıt” sekmesinden “Sertifika Programı Kaydı” seçeneğine tıklayarak veya buradan Başvuru Formunu doldurarak kaydınızı yapabilirsiniz. Sorularınız için tomer@asbu.edu.tr e-posta adresimiz aracılığıyla bize ulaşabilirsiniz. Ön kaydı kabul edilen adaylara e-posta yoluyla dönüş yapılacak ve kaydın kesinleşmesi için aşağıda verilen hesaba adayın kayıt ücretini yatırması istenecektir.

Hesap Adı:

TR Hesap Adı: Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi

IBAN No: TR56 0001 2009 4110 0044 0000 27

Not: Açıklama kısmına “Sertifika Programı + Kursiyerin adı ve soyadını + T. C. kimlik numarasını” yazınız. Taksitle ya da kredi kartıyla ödeme yapılamamaktadır.